_Γραβούνας1.jpg
Δ.Σ. Γραβούνας

Δραστηριότητες Δ.Σ. Γραβούνας

Όλες οι δραστηριότητες του σχολείου είναι αναρτημένες στο blog του σχολείου:

http://dimgravounas.blogspot.gr/

Η δασκάλα της Β' Τάξης έκανε το blog της τάξης της:

http://iriniandrouli.wordpress.com/

« Με μουσικές μαγευτικές απ΄ όνειρα φερμένες …..».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο βιωματικό εργαστήρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Γραβούνας, στις 5 και 6 Μαρτίου 2012, με τίτλο: « Με μουσικές μαγευτικές απ΄ όνειρα φερμένες …..», ένα ταξίδι στον κόσμο των μουσικών οργάνων από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Το βιωματικό εργαστήρι διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας – Γέροντα – Ζαρκαδιάς, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και το « Μουσικό Εργαστήρι Θάσου », όπου δίδαξε ο μουσικός κ. Άγγελος Ζαγοριανός, ο οποίος μεταξύ των άλλων παρουσίασε και έπαιξε μουσική με όργανα από την αρχαία Ελλάδα, όπως λύρα ,αυλό, φόρμιγγα κτλ..

Συμμετείχαν περίπου 480 μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων, από σχολεία των Δήμων Νέστου και Καβάλας, οι οποίοι γνώρισαν την ιστορία των μουσικών οργάνων και άκουσαν ήχους από όργανα πού τα γνώρισαν για πρώτη φορά.

Το εν λόγω βιωματικό εργαστήρι τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Νέστου κ. Δήμου Χρυσοβαλάντης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Καβάλας κ. Μουμτσάκης Απόστολος και η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Καβάλας κ. Καρτσιώτου Θωμαΐς.


Γραβούνα_Εκδήλωση_Μουσικά όργαναΜια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας – Γέροντα – Ζαρκαδιάς, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής τους επίσκεψης, παρακολούθησαν και συμμετείχαν βιωματικά, στην απελευθέρωση τριών άγριων πτηνών ( γερακίνες ),που πραγματοποιήθηκε στο χώρο κοντά στο γήπεδο της Γραβούνας.

Η απελευθέρωση έγινε από τον εκπρόσωπο του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.( Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Αγρίων Ζώων ) στο Νομό Καβάλας κ. Άρη Χρηστίδη, ο οποίος προηγουμένως ενημέρωσε τους μαθητές για το έργο του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών.

Η εν λόγω δράση έγινε σε συνεργασία του Σχολείου, με το εργαστήρι εικαστικών τεχνών « Εικαστικός Κύβος Χρυσούπολης » και το Ε.Κ.Π.Α.Ζ.


Γραβούνα πέταγμα πουλιών