Δραστηριότητες Σχολικής Συμβούλου 3ης Περιφέρειας Καβάλας

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-13

http://tomikar1.wordpress.com

19 και 20 Ιουνίου 2013

Επιμορφωτικά Σεμινάρια με τη λήξη της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς του Δήμου Νέστου και Δήμου Θάσου
Φωτογραφίες Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών Δήμου Νέστου


Φωτογραφίες Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών Δήμου Θάσου


Παρουσιάσεις των Προγραμμάτων:


Παρουσιάσεις των Προγραμμάτων στη Θάσο:Στο σεμινάριο στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε τους μικρούς/ές μαθητές/τριες της Δ' τάξης του Δ.Σ. Ν. Καρυάς που μας παρουσίασαν μαζί με τη δασκάλα τους Δεληγιάννη Βαΐτσα το πρόγραμμά τους: "Ένας υπέροχος πλανήτης - Γη!".

Τους/ις ευχαριστούμε πολύ και κυρίως ευχαριστούμε τη δασκάλα τους!!!


Βίντεο με τη δουλειά των παιδιών για το πρόγραμμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς:
Παρουσίαση "Ένας υπέροχος πλανήτης Γη”, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα βίντεο που περιείχε η παρουσίαση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! σε όλα τα σχολεία για τα προγράμματα που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς!!!

Για να δείτε τα προγράμματα και τους διαγωνισμούς κάντε κλικ παρακάτω:

Συμμετοχή Σχολείων σε προγράμματα και διαγωνισμούς


Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο: Διαγωνισμός "Η Μαίρη Πινέζα"

Πανόραμα δημιουργικότητας στο Εργαστήρι Ομαδικής Γραφής με τη Μαίρη Πινέζα


Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου και η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Ποτού στη Θάσο κληρώθηκαν και κερδίζουν από ένα κουτί με βιβλία των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο (αξίας 100 ευρώ το καθένα).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! σε όλα τα σχολεία του Δήμου Νέστου και Δήμου Θάσου και σε όλους/ες τους/ις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό!!!


Ελένη Ζαχαριάδου, Δ.Σ Χρυσοχωρίου

Χαρά Δημητριάδου, Δ.Σ. Ερατεινού

Μαρία Λιθουργίδου, Δ.Σ. Κεραμωτής

Δανάη Χριστοπούλου και Κόνη Δραμπάλα, Δ.Σ. Αγιάσματος

Γιώργος Τσιλτσίδης, Δ.Σ. Ν. Καρυάς

Λαμπίρη Αργυρή, Δ.Σ. Θεολόγου-Ποτού

Πασχαλίνα Διαμαντή, Δ.Σ Θεολόγου-Ποτού

Λαζαρίδου Δήμητρα, Δ.Σ. Θεολόγου-Ποτού

Μπόρας Δημήτρης, Δ.Σ. Θεολόγου-Ποτού


Διαγωνισμός "Η Μαίρη Πινέζα"


13-06-2013

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δ.Σ. Γραβούνας

Στο πολιτιστικό κέντρο Γραβούνας παρακολουθήσαμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δ.Σ. Γραβούνας με θέμα: «Σχολείο ζωντανό και νέο, είναι μόνο ένα σχολείο για δημιουργούς».

Όλες οι μαθητές/τριες του σχολείου μαζί με τις δασκάλες τους και την Καθηγήτρια Γερμανικών παρουσίασαν τα προγράμματα που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα ξεσηκώνοντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καρτάλης και οι δασκάλες μας έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες παραστάσεις από πέρυσι...

Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σας!

Φωτογραφίες των πολιτιστικών εκδηλώσεων


12-06-2013

"Το πιο παράξενο ταξίδι"

Εκδήλωση αποχαιρετισμού του 1ου Δ.Σ. Χρυσούπολης από τους/ις μαθητές/τριες της Στ' τάξης

"Το πιο παράξενο ταξίδι" ήταν ο τίτλος της εξαιρετικής παράστασης αποχαιρετισμού που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στις 12-06-2013. Η δασκάλα της τάξης Πιστίκη Μαρία μαζί με τους/ις μαθητές/τριές της μας ταξίδεψαν από το σήμερα στο μέλλον και στο χθες μέσα από διαχρονικές αξίες και μέσα από συμβολισμούς και μηνύματα που μας έκαναν όλους/ες να σκεφθούμε, να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε βαθιά... Ήταν μια ιδιαίτερη παράσταση που μόνο μια εμπνευσμένη δασκάλα θα μπορούσε πραγματοποιήσει!

Η συγγραφή του σεναρίου και η κατασκευή της κούκλας, που κάθε παιδί κρατούσε συμβολίζοντας το όνειρό του για το μέλλον, έγινε με τη συνδρομή κι άλλων εθελοντών/τριών, διήρκησε όλη τη χρονιά κι έκανε το ταξίδι τους πιο συναρπαστικό!

Καλό ταξίδι να έχετε παιδιά και στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης που θα μπείτε από τον Σεπτέμβρη!

Φωτογραφίες της εκδήλωσης12-06-2013

Γιορτή λήξης του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης

Με μια υπέροχη γιορτή τελείωσε η σχολική χρονιά για το 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης, όπου μαθητές/τριες όλων των τάξεων με τους/ις δασκάλους/ες τους και καθηγήτριες ειδικοτήτων παρουσίασαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα των προγραμμάτων που είχαν δουλέψει κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάτω από την επίβλεψη του Δ/ντή του σχολείου, κ. Παπαστεργίου.

Την γιορτή παρακολούθησαν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευφορίας. Ένας υπέροχος μπουφές περίμενε τα παιδιά στο τέλος της γιορτής που τον επιμελήθηκαν οι γονείς του σχολείου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! σε όλους και όλες τους συντελεστές της γιορτής.

Φωτογραφίες της γιορτής


12-06-2013

Γιορτή Β' και Γ' τάξης του 1ου Δ.Σ. Χρυσούπολης

Οι μαθητές/τριες της Β' και Γ' τάξης με τους/ις δασκάλους/ες τους, κ. Αδαμίδου Ευμορφίλη και κ. Τσομπανόπουλο Γιώργο εκπόνησαν ένα πρόγραμμα με άξονες την κατασκευή κούκλας, τη συγγραφή σεναρίου και την παρουσίαση κουκλοθέατρου.

Την Τετάρτη 12-06-2013 παρακολουθήσαμε ένα εκπλητικό κουκλοθέατρο "Το Παραμυθοχώρι" με πρωταγωνιστές τις κούκλες και τους/ις μικρούς/ές μαθητές/τριες. Ήταν μια μοναδική εμπαιρία για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς! Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους συντελεστές του κουκλοθέατρου!

Φωτογραφίες_Κουκλοθέατρο


12-06-2013

Γιορτή λήξης του Δ.Σ. Κεραμωτής

Μια υπέροχη γιορτή παρακολουθήσαμε στο Δ.Σ. Κεραμωτής, όπου παρουσιάστηκαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα απ' όλους/ες τους/ις μαθητές/τριες και τους/ις δασκάλους/ες όλων των τάξεων και τις εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων κάτω από την επίβλεψη της Διευθύντριας του σχολείου Μ. Λαγοπούλου.

Σε πείσμα της κακοκαιρίας η γιορτή μεταφέρθηκε μέσα στο σχολείο όπου μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε την παράσταση και να μοιραστούμε συγκινητικές στιγμές με τα παιδιά της Στ' τάξης που αποχαιρέτησαν φορτισμένα συναισθηματικά το σχολείο τους...

Φωτογραφίες της γιορτής


11-06-2013

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος "Η Λαϊκή της Χρυσούπολης" της Α' τάξης του 3oυ Δ.Σ. Χρυσούπολης

Οι μαθητές/τριες της Α' τάξης και οι δασκάλες τους Ε. Αθανασιάδου και Μ. Λεοκάτα παρουσίασαν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με θέατρο, μουσική και χορό, όπου έγιναν μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς που ήταν στημένη στη σκηνή και ξεσήκωσαν παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Μπράβο στους/ις λιλιπούτειους μαθητές/τριες και στις δασκάλες τους!

Φωτογραφίες της γιορτής

07-06-2013

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Δ.Σ. Ν. Καρυάς

Μια εξαιρετική δουλειά της δασκάλας Δεληγιάννη Βαϊτσας και των μαθητών/τριών της Δ΄τάξης του Δ.Σ. Ν. Καρυάς με θέμα: "Γη-Ένας υπέροχος πλανήτης" παρακολουθήσαμε την Παρασκευή, 07-06-2013 στο χώρο του δημοτικού σχολείου μαζί με μαθητές/τριες του σχολείου, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σ' ένα υπέροχο ταξίδι από την απαρχή της δημιουργίας του κόσμου μέχρι σήμερα, μέσα από μια δουλειά που διήρκησε όλη τη σχολική χρονιά και παρουσιάστηκε από τη δασκάλα και τους/ις μαθητές/τριες μέσα από ένα υπέροχο power point με βίντεο και μουσική!

Πολλά Συγχαρητήρια και Μπράβο!!!

Φωτογραφίες του εκπαιδευτικού προγράμματος

07-06-2013

Συνεργασιακή δράση για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με θέμα την Τοπική Ιστορία

Στο Δ.Σ. Ν. Καρυάς είχαμε την 3η συνάντηση με τους/ις Δ/ντές/τριες και τους/ις δακάλους/ες των Δ.Σ. Ν.Καρυάς, Χρυσοχωρίου και 4ου Χρυσούπολης για την εκπόνηση Προγράμματος Τοπικής Ιστορίας, το οποίο εντάχθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning, με τίτλο: "The Young Time Travelers of History".

Blog "The Young Time Travelers of History"


Φωτογραφίες 1ης Συνάντησης

Φωτογραφίες 2ης Συνάντησης

Φωτογραφίες 3ης Συνάντησης

Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν ως "μικροί ερευνητές-ιστορικοί", ανέτρεξαν σε πηγές και χρησιμοποίησαν τεχνικές δημιουργικής σκέψης, όπως brainstorming, brainwriting, storyboard και "Kαπέλα De Bono" (six thinking hats).

Τη διδασκαλία με τη χρήση της τεχνικής "Καπέλα De Bono" στο Δ.Σ. Ν. Καρυάς με υπεύθυνους/ες τον κ. Σμάλη, Δ/ντή του σχολείου και της κ. Καψάλη, δασκάλα της τάξης, παρακολουθήσαμε μαζί με τον κ. Ευφροσυνίδη, Δ/ντή του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης και τον κ. Σουσαμλή, Δ/ντή του Δ.Σ. Χρυσοχωρίου.


Φωτογραφίες "Καπέλα De Bono"


04-06-2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΏΝ ΡΟΜΑ" του ΑΠΘ

Μια μεγάλη Συνεργασιακή Δράση, με τίτλο: "Γλώσσα και Μαθηματικά μέσα από τη Λογοτεχνία", που διήρκησε από τον Ιανουάριο 2013 έως τον Ιούνιο 2013 και στην οποία έλαβαν μέρος 7 δασκάλες και 1 Καθηγητής Πληροφορικής σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας Καβάλας:

Κοτζακιόζη Ελένη, δασκάλα της Α' τάξης του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης

Χριστοπούλου Δανάη, δασκάλα της Γ΄τάξης του Δ.Σ. Αγιάσματος

Δραμπάλα Κοκκόνη, δασκάλα της Δ΄τάξης του Δ.Σ. Αγιάσματος

Δημητριάδου Χαραλαμπία, δασκάλα της Γ΄τάξης του Δ.Σ. Ερατεινού

Λιθουργίδου Μαρία, δασκάλα της Δ΄τάξης του Δ.Σ. Κεραμωτής

Ζαχαριάδου Ελένη, δασκάλα της Δ΄τάξης του Δ.Σ. Χρυσοχωρίου

Κατσάνη Αγγελική, δασκάλα της Στ΄τάξης του Δ.Σ. Χρυσοχωρίου

και

Τσιλτσίδης Γιώργος, Καθηγητής Πληροφορικής του Δ.Σ. Ν. Καρυάς

παρουσιάστηκε στην:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Για να δείτε φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις της Ημερίδας κάντε κλικ:

Καλές Πρακτικές-Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά


31-05-2013

Θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης


Την Παρασκευή 31-05-2013 μαζί με Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Νέστου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση: "Το σκλαβί" από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης και τη συμμετοχή μαθητών/τριών του 1ου Δ.Σ.Χρυσούπολης σε σκηνοθεσία του δασκάλου κ. Γ. Τσομπανόπουλου. Ήταν μια εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά με την ερμηνεία ερασιτεχνών ηθοποιών και λιλιπούτειων μαθητών που άγγιζε την αρτιότητα μια επαγγελματικής παράστασης!

Θερμά Συγχαρητήρια!!!

Φωτογραφίες Θεατρικής παράστασης30-05-2013

Γιορτή Λήξης Δ.Σ. Ερατεινού

Την Πέμπτη 30-05-2013 στο Δ.Σ. Ερατεινού πραγματοποιήθηκε απ' όλους/ες τους/ις εκπαιδευτικούς του σχολείου η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2012-13 με την επίβλεψη του Δ/ντή του σχολείου, κ. Κέλλη.

Με θέμα τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν όλη τη χρονιά κάτω από την ομπρέλα της Unicef, με θέμα: "Σχολείο Υπερασπιστής των παιδιών", για να παρουσιάσουν τα έργα τους στο χώρο του σχολείου και για να ετοιμάσουν μια υπέροχη γιορτή με μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια κάτω από τους ήχους μοναδικών τραγουδιών που κάποια από αυτά συνέθεσαν τα ίδια τα παιδιά!

Οι δάσκαλοι/ες μαζί με τις ειδικότητες της γυμναστικής και της μουσικής και των ξένων γλωσσών έκαναν μια εξαιρετική δουλειά για την οποία το Μπράβο είναι πολύ λίγο...

Φωτογραφίες Γιορτής Λήξης

28-05-2013

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του Προγράμματος Comenius Regio:

«Οι ΤΠΕ και η μέθοδος-project στην εκπαίδευση: Πολιτικές, Πρακτικές και Ανταλλαγή Γνώσης μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης (Ελλάδα) και της Επαρχιακής Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης Τραπεζούντας (Τουρκία)»

στο 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και στο Δ.Σ. Παναγίας Θάσου


Δελτίο τύπου 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και 3ου Νηπιαγωγείου

Μία καταπληκτική δράση υλοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης και στο 3ο Νηπιαγωγείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius Regio Project, 4thPartners’ Meeting - 27 to 31 May 2013, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο Σχολείο παραβρέθηκε αντιπροσωπία εκπαιδευτικών από την περιοχή της Τραπεζούντας. Την ομάδα των Τούρκων Εκπαιδευτικών συνόδεψαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Μελισσόπουλος Σάββας, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής Καθοδήγησης , κ. Κουρουμιχάκης Απόστολος και η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, κ. Καρτσιώτου Θωμαΐς.

Τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Παπαστεργίου Αθανάσιος με ομάδα μαθητών ντυμένων με Θρακιώτικες φορεσιές, προσφέροντάς τους λουλούδια.

Η ομάδα Εκπαιδευτικών της Τραπεζούντας είχε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξει παιδαγωγικές και διδακτικές εμπειρίες με τις/τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και να γευτεί μερικά στιγμιότυπα από τη χρήση των ΤΠΕ στη σχολική Τάξη. Παράλληλα δόθηκαν αναμνηστικά από όλες τις Τάξεις με την επιμέλεια των δασκάλων και των Νηπιαγωγών των συγκεκριμένων Σχολείων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και δασκάλων με τη στήριξη των Εκπαιδευτικών φυσικής Αγωγής και της μουσικού κ. Σπυριδιάδου Κωνσταντίας.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κ. Γενική Γραμματέας του Δήμου, κ. Δ. Σαμίδου, η οποία από την πλευρά του Δήμου, πέρα από την επιμέλεια του μπουφέ, πρόσφερε στο Συντονιστή της τουρκικής αντιπροσωπίας αναμνηστικό καλάθι με προϊόντα της περιοχής του Νέστου και ένα δενδρύλλιο ελιάς, ως σύμβολο ειρήνης και συναδέλφωσης των δύο γειτονικών λαών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών και των δασκάλων, πρόσφερε επίσης αναμνηστικό δώρο στους επισκέπτες μας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και οι Νηπιαγωγοί του 3ου Νηπιαγωγείου ευχαριστούν θερμά όλους τους συνδιοργανωτές του Προγράμματος ComeniousRegioγια την καταπληκτική εμπειρία που εκτυλίχθηκε στο Σχολείο μας. Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Νέστου και στο Σύλλογο Γονέων για τη στήριξή του. Κυρίως όμως θερμότατες ευχαριστίες στη Σχολική Σύμβουλο, κ. Καρτσιώτου Θωμαΐδα για την επιλογή του Σχολείου μας στη συγκεκριμένη δράση.

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.
Δελτίο Τύπου Δ.Σ. Παναγίας

Το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας επισκέφτηκε την Τρίτη 28 Μαΐου αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Περιφέρειας συνοδεύοντας αποστολή από την περιοχή της Τραπεζούντας στο πλαίσιο του διακρατικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio Project, 4thPartners’ Meeting.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν στο Σχολείο της Παναγίας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Σάββας Μελισσόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης ΑΜΘ κ. Κουρουμιχάκης Απόστολος, η Σχολική Σύμβουλος κ. Θωμαΐς Καρτσιώτου καθώς και από την Τουρκία, ο Επαρχιακός Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΤΠΕ, εκπαιδευτικοί τεχνολογιών, Διευθυντές και Υποδιευθυντές σχολείων της γείτονος χώρας, καθηγητές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αγγλικών, καθώς και ο συντονιστής του διακρατικού προγράμματος που αφορά την χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί δέχτηκαν το θερμό καλωσόρισμα των εκπαιδευτικών και των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου και στη συνέχεια παρακολούθησαν με την χρήση Διαδραστικού Πίνακα, μια εικονική περιήγηση στο νησί, όπως την ετοίμασαν για την φετινή εργασία τους τα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιώργου Καβάζη. Στη συνέχεια έγινε μια επίδειξη της εργασίας που έγινε από το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας τα προηγούμενα χρόνια, σχετικά με τους κινδύνους που περικλείει η περιήγηση στο Διαδίκτυο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος saferinternet, όπου απέσπασε το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο, εργασία που ήταν και σχετική με το πρόγραμμα που υλοποιείται μεταξύ των δύο περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τραπεζούντας. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις εργασίες που εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας Θάσου, κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις και αφορούν, την ιστορία των Ολυμπιακών Αθλημάτων, θέματα της Τοπικής Ιστορίας, Αγωγής Υγείας, Διατροφής και Ψυχολογίας, περιβαλλοντικά προγράμματα, έρευνες για τα κινδυνεύοντα και σπάνια είδη της χλωρίδας και πανίδας του νησιού, Κυκλοφοριακής Αγωγής, Προγράμματα πολιτιστικά και άλλα. Επίσης, παρακολούθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς της Θάσου τους οποίους επιμελήθηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Σωτηρέλλης Νίκος και μάλιστα αρκετοί από αυτούς ακολούθησαν τα παιδιά στα βήματα διασκεδάζοντας στους ρυθμούς της Παναγίας και απολαμβάνοντας την επίσκεψή τους στο νησί. Την αποστολή υποδέχθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στο Σχολείο, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ Κων/νος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αντιδήμαρχος κ. Ραφτόπουλος Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Παναγίας κ. Χρυσάφης Ιωάννης.

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και οι επαγγελματίες Ελένη Παπαδημητρίου και Ευδοξία Μανακούδα ετοίμασαν και πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους, σπιτικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, τις οποίες Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτικοί τίμησαν εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για τα πλούσια εδέσματα. Επίσης, τα μέλη της αποστολής έλαβαν και αναμνηστικά δώρα με τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά, προσφορά των επαγγελματιών της Παναγίας, Σωτηρέλη Νίκου, Ελένης Έλληνα και Παναγιώτη Γ. Χατζηγεωργίου.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν θερμά τη Σχολική Σύμβουλο κ. Θωμαΐδα Καρτσιώτου καθώς επίσης και τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους της Περιφέρειας που επέλεξαν το σχολείο της Παναγίας Θάσου για την επίσκεψη του κλιμακίου των εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης από τη γείτονα χώρα, δίνοντας το μήνυμα ότι η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει συνεκτικό κρίκο και καθοριστικό παράγοντα στη σύσφιξη των σχέσεωνφιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Στους φίλους από την Τραπεζούντα δε λέμε «γεια» αλλά «θα ξαναβρεθούμε». Άλλωστε το Σχολείο της Παναγίας έχει ανάλογη εμπειρία, διότι έχει ήδη αδελφοποιηθεί στο παρελθόν, με το σχολείο PIRI REIS της Σμύρνης που πριν από 6 χρόνια φιλοξενήθηκε στην Παναγία, πράγμα που άφησε μια ξεχωριστή εντύπωση και ανάμνηση στο σχολείο, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Από το Δ.Σ. Παναγίας
"ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" στο 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και στο Δ.Σ. Παναγίας για την υπέροχη φιλοξενία και υποδοχή που επεφύλαξαν σε όλη την αποστολή του Comenius-Regio!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ24-05-2013

Επίσκεψη του 1ου Δ.Σ. Θάσου στο Ιμαρέτ και το Σπίτι του Μ. Αλή

Την Παρασκευή στις 24 Μαΐου είχα τη χαρά να ξεναγήσω τη Διευθύντρια κ. Παπαλαζάρου Μ., τη δασκάλα κ. Τερεμεκέ Φωτεινή και τους μαθητές/τριες της Στ' τάξης του 1ου Δ.Σ. Θάσου στο Ιμαρέτ και στο Σπίτι του Μ. Αλή στη χερσόνησο της Παναγίας στην Καβάλα.

Είχε προηγηθεί ξενάγηση στην Κινητή Περιοδική Έκθεση "Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας" - Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13 στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας.

Φωτογραφίες της επίσκεψης


Μάιος 2013

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ"

124 Μαθητές/τριες παρουσίασαν 18+ πειράματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας σε μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλα τα παιδιά του Γυμνασίου που έγιναν "δάσκαλοι" και για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων που επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο και διδάχθηκαν από συνομηλίκους τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! στους/ις εκπαιδευτικούς Φυσ.Επιστημών Καρποζήλου Α.και Κλειτσιώτη Κ , τη βιολόγο Λιάκου Μ. και τον γεωλόγο Πετρίδη Μ. για τον σχεδιασμό και την επιμέλεια, καθώς και στον Σχ. Σύμβουλο Φυσ. Επιστημών Τζάστα Γ. και τον Δ/ντή του Γυμνασίου Καρλαγκίνη Δ. για την οργάνωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΩΝ


10-05-2013

Εκδήλωση του Δήμου Νέστου στα πλαίσια των "Ελευθερίων 1913-2013"

Δυο υπέροχες ομιλίες παρακολουθήσαμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Χρυσούπολης της φιλολόγου κ. Ξανθοπούλου με θέμα "Ιστορική αναφορά στη Χρυσούπολη" και του φιλολόγου κ. Κουρτεσίδη με θέμα "Ύμνος στην Ελευθερία".

Ακολούθησε βράβευση των ομιλητών και των Συλλόγων Ποντολιβάδου, Πέρνης και Πετροπηγής και της Σχολικής Συμβούλου της 3ης Περιφέρειας Καβάλας για τον εθελοντισμό και τη δράση τους από τον Δήμαρχο Νέστου κ. Μιχαηλίδη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέστου κ. Σαμίδου και συντόνισε η δασκάλα του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης κ. Κοτζακιόζη.

Θερμά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στη συντονίστρια, στους/ις ομιλητές/τριες και στους/ις βραβευμένους/ες.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης

23/04/2013

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου:

Παρουσιάσεις eTwinning Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων


Στις 23/04/2013 στο Πολιστιστικό Κέντρο του Χρυσοχωρίου μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση 2 εξαιρετικών eTwinning προγραμμάτων, "Παιδιά Προστάτες της Γης" από τις νηπιαγωγούς του Νηπιαγωγείου Χρυσοχωρίου, Δάφνη Κασαμπά και Ελένη Παπαδοπούλου και "Το καλειδοσκόπιο του Πολιτισμού" από τη δασκάλα Αγγελική Κατσάνη και τους/ις μαθητές/τριες της Στ' τάξης του Δ.Σ. Χρυσοχωρίου, με την υποστήριξη της δασκάλας μουσικής Κ. Σπυριάδου και του καθηγητή πληροφορικής Γ. Τσιλτσίδη.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! στους/ις εκπαιδευτικούς και στο Διευθυντή του Δ.Σ. Χρυσοχωρίου κ. Φ. Σουσαμλή για τις υπέροχες δουλειές σ' ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες φέρνουν τα παιδιά και τους/ις εκπαιδευτικούς σε επαφή με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με άλλη κουλτούρα, άλλα εκπαιδευτικά συστήματα και άλλα ήθη κι έθιμα. Μ' αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουμε κατάλληλα τους "πολίτες του κόσμου" του 21ου αι.!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18/04/2013

Σεμινάριο – Εργαστήριο Φυσ. Επιστημών με θέμα: «Πειράματα με απλά υλικά»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και το 2ο Σεμινάριο Φυσικών Επιστημών στο Εργαστήριο Φυσ. Επιστημών Ν. Καρυάς με θέμα: «Πειράματα με απλά υλικά» σε συνεργασία με τον Σχολικό Συμβούλου Φυσ. Επιστημών, κ. Τζάστα, τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ, κ. Ζηλιαχωβινό, τον Δ/ντή Γυμνασίου Χρυσούπολης, κ. Καρλαγκίνη, τους/ις καθηγητές/τριες Φυσ. Επιστημών του Γυμνασίου Χρυσούπολης, κ. Κλειτσιώτη και κ. Καρποζήλου και τη δασκάλα του Δ.Σ. Γραβούνας, κ. Σιακάτη.Οι δάσκαλοι/ες εργάστηκαν σε ομάδες κάνοντας πειράματα με απλά υλικά στις παρακάτω ενότητες του Σχολικού Εγχειριδίου «Ερευνώ τον Φυσικό Κόσμο»:

1. Υλικά σώματα - Μίγματα

α. Ποιο κουτάκι αναψυκτικού επιπλέει; Με ζάχαρη ή χωρίς;β. Ουράνιο τόξο σε ένα ποτήριγ. Το αβγό κολυμβητήςδ. Διαχωρισμός μιγμάτων
2. Ατμοσφαιρική πίεση
α. Η πιο ισχυρή κόλλα του κόσμου !.
β. Το μπουκάλι που ρουφάει αβγά ή μπαλόνια
γ. Το κουτάκι αναψυκτικού που τσαλακώνεται μόνο του
δ. Το αναποδογυρισμένο μπουκάλι γεμάτο με νερό που δεν χύνεται
3. Θερμότητα
α. Το μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του
β. Μεταφορά θερμότητας με αγωγή
γ. Το φιδάκι της θερμότητας ( μεταφορά θερμότητας με ρεύματα μεταφοράς)
δ. Υγρά διαφορετικής θερμοκρασίας αναμιγνύονται με ρεύματα μεταφοράς
4. Ηλεκτρομαγνητισμός - Ηλεκτρισμός
α. Πυξίδα καρφίτσας στο νερό
β. Δημιουργία απλού πηνίου και επίδρασή του σε πυξίδα και συνδετήρες
γ. Μίνι μοτέρ
δ. Μπαταρία φρούτου
5. Οξέα - βάσεις - άλατα
α. Ο “κόκκινος” δείκτης της κουζίνας
β. Tο μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του
γ. Τα κεράκια που σβήνουν μόνα τους
δ. Όταν το κρασί γίνεται νερό και το αντίστροφο

Θερμές ευχαριστίες σε όλους/ες τους/ις επιμορφωτές για την εξαιρετική διοργάνωση του Εργαστηρίου-Σεμιναρίου και σε όλους/ες τους/ις επιμορφούμενους/ες για την ενεργητική και ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο σεμινάριο, καθώς και στον Δ/ντή κ. Σμάλη και το Σύλλογο Διδασκόντων του Δ.Σ. Ν. Καρυάς για την υπέροχη φιλοξενία τους και τον κ. Λεπίδα για την οικονομική ενίσχυση του μπουφέ.

Όλα τα φύλλα εργασίας για τα πειράματα βρίσκονται στο αρχείο Google Doc: πατήστε εδώΜερικά από τα πειράματα που εκτελέστηκαν από δασκάλους/ες έχουν ανέβει στο youtube:

Πείραμα "Το κρασί γίνεται νερό"

Πείραμα "Μίνι μοτέρ"

Πείραμα "Το μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του"

Πείραμα "Η πιο ισχυρή κόλλα του κόσμου"

Πείραμα "Αναψυκτικό που επιπλέει"


Πείραμα "Διαχωρισμός μιγμάτων"


Πείραμα "Το μπουκάλι που ρουφάει αυγά"

Πείραμα Οξέα, Βάσεις, Άλατα "Το μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του"


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 2ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


07/04/2013

Εκδήλωση στο 1ο Δ.Σ. Θάσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Μια υπέροχη εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Κυριακή 07/04/2013 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (02/04/2013). Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Διευθύντρια κ. Παπαλαζάρου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δ.Σ. Θάσου διοργάνωσαν μια υπέροχη γιορτή για το βιβλίο με προσκεκλημένο το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Φίλιππο Μανδηλαρά.

Η Διευθύντρια του 1ου Δ.Σ.Θάσου παρουσίασε το έργο του συγγραφέα και ο ίδιος μίλησε με θέμα: "Τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέματα - σκέψεις για τη σημασία των έντεχνων και λαϊκών παραμυθιών το 2013".

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα θεατρικό δρώμενο από μαθητές/τριες του σχολείου με πρωταγωνιστές/τριες τους/ις ήρωες/ίδες τους των παραμυθιών του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ο δάσκαλος της Ε' τάξης κ. Γ. Μπαλτάς παρουσίασε την εξαιρετική δουλειά που έκανε με τους/ις μαθητές/ριές του μέσα από ένα πρόγραμμα που εκπόνησε στην τάξη του από την αρχή της σχολικής χρονιάς για το παραμύθι και σε συνεργασία με τους/ις δασκάλους/ες και μαθητές/τριες των άλλων τάξεων παρουσίασαν ένα καταπληκτικό θεατρικό έργο με τίτλο: "Η κόμισσα Αντζολίνα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας".

Οι υπέροχοι διάλογοι βγαλμένοι μέσα από μια άλλη εποχή μεταφέρθηκαν με αριστοτεχνικό τρόπο στο σήμερα, μ' έναν σκηνοθετικά και υποκριτικά μοναδικό τρόπο, που θα' λεγε κανείς ότι η θεατρική αυτή παράσταση ήταν εφάμιλλη με μια επαγγελματική δουλειά λιλιπούτειων ηθοποιών.

Οι εναλλαγές των διαλόγων, με την εκπληκτική κίνηση των παιδιών, με τα υπέροχα κουστούμια τους, κάτω από τους ήχους μιας μουσικής μαγευτικής, μας γέμισε με συναισθήματα και μας έκανε να ταξιδέψουμε σε άλλους τόπους και χρόνους...

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους/και όλες τους/ις μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς!!!


Φωτογραφίες της εκδήλωσης


04/04/2013

Σεμινάριο – Εργαστήριο Φυσ. Επιστημών με θέμα: «Πειράματα με απλά υλικά»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Σεμινάριο Φυσικών Επιστημών στο Εργαστήριο Φυσ. Επιστημών Ν. Καρυάς με θέμα: «Πειράματα με απλά υλικά» σε συνεργασία με τον Σχολικό Συμβούλου Φυσ. Επιστημών, κ. Τζάστα, τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ, κ. Ζηλιαχωβινό, τον Δ/ντή Γυμνασίου Χρυσούπολης, κ. Καρλαγκίνη, τους/ις καθηγητές/τριες Φυσ. Επιστημών του Γυμνασίου Χρυσούπολης, κ. Κλειτσιώτη και κ. Καρποζήλου και τη δασκάλα του Δ.Σ. Γραβούνας, κ. Σιακάτη.Οι δάσκαλοι/ες εργάστηκαν σε ομάδες κάνοντας πειράματα με απλά υλικά σε ενότητες του Σχολικού Εγχειριδίου «Ερευνώ τον Φυσικό Κόσμο».

Φωτογραφίες 1ου Σεμιναρίου Φυσ. Επιστημών


04-03-2013 και 05-03-2013

Σεμινάριο με τον Μανόλη Φιλιππάκη με θέμα: «Εμψυχωτικές δραστηριότητες (μουσική-θέατρο-κίνηση) στην εκπαιδευτική διαδικασία»


Το σεμινάριο του κ. Φιλιππάκη Μανόλη, το οποίο συνδιοργανώσαμε οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, διεξήχθη για τους/ις εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Θάσου στο Νηπιαγωγείο του Πρίνου, τη Δευτέρα, 04/03/2013 και για τους/ις εκπαιδευτικούςτων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Χρυσούπολης στο 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης, την Τρίτη, 05/03/2013.
'Ηταν μια καταπληκτική βιωματική και εμψυχωτική εμπειρία η οποία επανακαθόρισε το ρόλο μας ως εκπαιδευτικών και παιδαγωγών μέσα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα. Η παρουσία του κ. Φιλιππάκη, εμψυχωτή και δάσκαλο της δραματοθεραπείας, και οι δραστηριότητές του ήταν καταλυτικές και άκρως αποκαλυπτικές για τον τρόπο που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά βιωματικά, συμμετοχικά και ταυτόχρονα διασκεδαστικά.
Να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Δήμο Θάσου για τη φιλοξενία που πρόσφερε στον κ.Φιλιππάκη, το 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και το Νηπιαγωγείο Πρίνου για την υπέροχη φιλοξενία στα σχολεία τους και όλους/ες τους/ις Δ/ντές/τριες και εκπαιδευτικούς για την ένθερμη συμμετοχή τους.
Φωτογραφίες_Χρυσούπολης

Ανάρτηση του σεμιναρίου στο blog του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης

blog 2oυ Δ.Σ. Χρυσούπολης

06-03-2013

«Δράσεις κατά της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού την 6η Μαρτίου 2013»

Η 6η Μαρτίου αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.

ΥλικόΔράσεις του Δ.Σ. Χρυσοχωρίου


19-02-2013

Επιμορφωτική Ημερίδα σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διοργάνωσαν από κοινού μια επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις 19 Φεβρουαρίουν 2013.
Φωτογραφίες της ημερίδας

13-02-2013

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας 5ο Δ.Σ. Χρυσούπολης

Σε συνεργασία με τη δασκάλα Ζουμπέκα Σουλτάνα της Στ' τάξης του 5ου Δ.Σ. Χρυσούπολης έγιναν οι βιβλιοπαρουσιάσεις από τους/ις μαθητές/τριες για ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που είχαν δουλέψει στην τάξη.

Οι μικροί μαθητές/τριες ήταν εξαιρετικοί κατά την παρουσίαση των βιβλίων που είχαν επιλέξει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και είχαν διαβάσει στα σπίτια τους. Βιντεοσκοπήθηκαν και φωτογραφήθηκαν και η δασκάλα θα ετοιμάσει ένα dvd το οποίο θα τους το δώσει σε ανάμνηση αυτής της υπέροχης δουλειάς!

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να μοιραστώ αυτές τις υπέροχες στιγμές με τη δασκάλα και τους/ις μαθητές/τριες και "ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ"!!!


Φωτογραφίες ΒιβλιοπαρουσίασηςΦεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος- Μάιος 2013

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Δήμου Θάσου για τη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας σύμφωνα με την ολιστική προσέγγιση (η γλώσσα ως όλο) μέσα από τη λογοτεχνία.

Για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο 2013 προγραμματίστηκαν επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θάσου με σκοπό την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας σύμφωνα με την ολιστική προσέγγιση μέσα από τη λογοτεχνία. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται η η διδασκαλία της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος σε όλες τις τάξεις του δημοτικού μέσα από το παραμύθι: "Η Μαίρη Πινέζα" των Ε. Τρέσσου και Σ. Μητακίδου, όπως έγινε και στα σχολεία του Δήμου Χρυσούπολης τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2013.

Φωτογραφίες απο τις διδασκαλίες στη Θάσο


Ιανουάριος 2013

Κοπή Βασιλόπιτας

Στην αρχή του Νέου Έτους (2013) συναντηθήκαμε με τους/ις Δ/ντές/τριες του Δήμου Χρυσούπολης για να κόψουμε τη Βασιλόπιτα και να ευχηθούμε για ένα "Δημιουργικό και Ευτυχισμένο Νέο Έτος".

Το φλουρί έπεσε στο 1/θέσιο Δ.Σ. Κεχροκάμπου και στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Προϊσταμένη του σχολείου, κ. Ρίζου Βασιλική διαδικτυακά, αφού δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Με την ευκαιρία αυτή παρουσίασα τα blogs των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χρυσούπολης που πραγματικά είναι όλα εξαιρετικά!

Θερμά Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά των Δ/ντών/τριών και των εκπαιδευτικών!

Φωτογραφίες κοπή πίτας

Blogs Δημοτικών Σχολείων:05-12-2012

Σεμινάριο Unicef

Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Παιδιού - Τα δικαιώματα των παιδιών και η προστασία τους από τη UNICEF»
Στις 5 Δεκεμβρίου η UNICEF και η Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καβάλας οργάνωσαν σεμινάριο - επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της 3ης Περιφέρειας Καβάλας, με θέμα: «Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Παιδιού - Τα δικαιώματα των παιδιών και η προστασία τους από τη UNICEF» στο 2ο Δ.Σ. Χρυσούπολης.Την ημερίδα συντόνισε ο κ. Γιώργος Καβάζης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.
Το σεμινάριο πλαισιώθηκε με τραγούδια και θεατρικά δρώμενα από τα παιδιά του 2ου Δ.Σ. Χρυσούπολης, τα οποία είχαν ασχοληθεί όλη τη μέρα με δραστηριότητες σχετικές με τα δικαιώματα των παιδιών με την παρουσία του κ. Καβάζη και καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς. Ήταν μια υπέροχη και συγκινητική εκδήλωση από ένα σχολείο "χωρίς τοίχους", ανοιχτό στην οικογένεια και στην τοπική κοινωνία!
Συγχαρητήρια στο Διευθυντή, στους/ις εκπαιδευτικούς και κυρίως στους μαθητές/τριες του σχολείου!


Παρουσίαση_Καρτσιώτου


Φωτογραφίες


Νοέμβριος 2012

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για εκπόνηση Σχεδίων Εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας με θέμα την Τοπική Ιστορία

Οι επιμορφωτικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν ως εξής:
Για τους/ις εκπαιδευτικούς του Δήμου Νέστου, την Πέμπτη 22-11-2012 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.
Για τους/ις εκπαιδευτικούς της 1ης και 2ης Περιφέρειας Καβάλας, την Τετάρτη 28-11-2012 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας.
Για τους/ις εκπαιδευτικούς του Δήμου Θάσου, την Πέμπτη 29-11-2012 στο «Καλογερικό» της Θάσου.
Εισηγητές/τριες ήταν οι:
1. Καρτσιώτου Θωμαΐς, Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Καβάλας
2. Διαλεκτόπουλος Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Καβάλας
3. Χατζηνικολάου Σοφία, Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Καβάλας
4. Σμάλης Αθανάσιος, Δ/ντής Δ.Σ. Ν. Καρυάς
5. Ιωαννίδου Παρθένα, Υποδιευθύντρια Δ.Σ. Παληού Καβάλας.
6. Κουκουζίκας Ναπολέων, Δάσκαλος 24ου Δ.Σ. Καβάλας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:


Παρουσιάσεις:
Φωτογραφίες Καβάλα

Φωτογραφίες ΧρυσούποληςΦωτογραφίες Θάσου

04-10-2012

Επιμορφωτικό σεμινάριο eTwinning

Στις 04-10-2012 ο πρεσβευτής του eTwinning για την ΑΜΑΘ και Σχολικός Σύμβουλος στην Ξάνθη κ. Μπαντίκος Κώστας σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας Καβάλας Καρτσιώτου Θωμαίδα πραγματοποίησε στη Χρυσούπολη σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης με μεγάλη συμμετοχή.


Φωτογραφίες

Οκτώβριος-Νοέμβριος 2012

Πρόγραμμα : Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στην ΑΜΑΘ

Στις 25-10-2012, 08-11-2012 και 21-11-2012 πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές δραστηριότητες από το Πρόγραμμα: Εκπ/ση των παιδιών Ρομά στην ΑΜΑΘ με εισηγήτριες:

  • Δούβλη Γεωργία, Εκπ/κός-Δρ. ΠΤΔΕ ΑΠΘ, Μιχάλογλου Θέκλα, Εκπ/κός και Ξεφτέρη Ελένη, Εκπ/κός – Υποψήφια Δρ. ΠΤΔΕ ΑΠΘ, με θέμα: "Πρακτικές γραμματισμού στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά"
Φωτογραφίες
  • Κανατσούλη Μένη, Καθηγήτρια ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, με θέμα: "Πολυπολιτισμικός γραμματισμός μέσα από το παιδικό βιβλίο"
Φωτογραφίες
  • Ταμουτσέλη Κωνσταντία, Επίκ. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΑΠΘ, με θέμα: "Γραμματισμός μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση"

Φωτογραφίες

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2012

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας σύμφωνα με την ολιστική προσέγγιση (η γλώσσα ως όλο) μέσα από τη λογοτεχνία.

Για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο προγραμματίστηκαν επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Νέστου με σκοπό την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας σύμφωνα με την ολιστική προσέγγιση μέσα από τη λογοτεχνία. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται η

η διδασκαλία της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος σε όλες τις τάξεις του δημοτικού μέσα από το παραμύθι: "Η Μαίρη Πινέζα" των Ε. Τρέσσου και Σ. Μητακίδου.


Πρόγραμμα των επισκέψεων

Οκτώβριος 2012

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νέστου και Δήμου Θάσου για τη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας και την παραγωγή γραπτού λόγου σύμφωνα με την Κειμενοκεντρική προσέγγιση.


Παρουσίαση
Φωτογραφίες Σεμιναρίου Χρυσούπολης

Φωτογραφίες Σεμιναρίου Γλώσσας Θάσου

21-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ"


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΙΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ

18-09-2012 και 20-09-2012

Συνάντηση Δ/ντών/τριών

Την Τρίτη, 18-09-2012 και την Πέμπτη 20-09-2012 πραγματοποιήθηκαν στο 4ο Δ.Σ. Χρυσούπολης και στο Δ.Σ. Πρίνου Θάσου αντίστοιχα, συνάντηση των Δ/ντών/τριών του Δήμου Νέστου και Δήμου Θάσου με θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου, προγράμματα, Τ.Ε., Τ.Υ., ολοήμερα, κ.ο.κ.).

Φωτογραφίες

11 Σεπτεμβρίου 2012

Αγιασμός στα σχολεία


"Καλή Σχολική Χρονιά!!!"
Στις 11-09-2012 επισκέφθηκα το Δ.Σ. Ν. Καρυάς και το Δ.Σ. Χρυσοχωρίου.
Για να δείτε Φωτογραφίες από τον Αγιασμό των Δ.Σ. Χρυσοχωρίου και Ν. Καρυάς κάνετε κλικ:
Φωτογραφίες αγιασμού

05-09-2012 και 07-09-2012

Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012-13

Την Τετάρτη, 05-09-2012 και την Παρασκευή, 07-09-2012 και ώρα 09:00-13:30 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης και στο Διαμέρισμα Λιμένα στο Ξενοδοχείο «Μακρύαμμος» συνάντηση των εκπαιδευτικών του Δήμου Χρυσούπολης και Δήμου Θάσου αντίστοιχα, με θέμα:
«Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων»
Εισηγητές/τριες:
Καρτσιώτου Θωμαΐς, Σχολική Σύμβουλος 3ης Περιφέρειας Καβάλας
Καβάζης Γεώργιος, Διευθυντής Δ.Σ. Παναγίας
Σμάλης Αθανάσιος, Διευθυντής Δ.Σ. Ν. Καρυάς
Βλαστάρης Κωνσταντίνος, Διευθυντής 2ου Δ.Σ. Καβάλας
Καψάλη Δέσποινα, Δασκάλα Δ.Σ. Ν. Καρυάς

Οι παρουσιάσεις σε power point αρχεία:
Φωτογραφίες των συναντήσεων:

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες2